Welke koffiebeker is het zuinigst? Welke koffiebeker is het zuinigst?

Welke koffiebeker is het zuinigst?

Meestal denkt men dat koffiebekertjes en andere disposables een enorme klap zijn voor het milieu. Weliswaar zijn de cups zeer handig, daar je ze niet hoeft af te wassen, en over het algemeen goedkoper dan koffiemokken, maar ze zijn wel een klap voor het milieu. Dit is echter niet helemaal het geval. Wanneer je alle pros en cons tegen elkaar wegstreept, kom je namelijk tot de conclusie dat er amper verschil in de twee zit. Wat overblijft zijn de koffiebekertjes die makkelijker te gebruiken én goedkoper zijn.

Uw Disposables is sinds jaar en dag leverancier van koffiebekertjes en andere disposables. Als specialist hebben wij de verschillende koffiebekers naast elkaar gezet en objectief bekeken welke nou het zuinigst zijn.

Plastic bekers

De plastic bekers worden over het algemeen gezien als zeer milieubelastend. Dit is echter niet helemaal waar. Doordat het geheel van plastic is, is dit relatief makkelijk te recyclen. Voorwaarde hiervoor is wel dat men de plastic bekers scheidt van de rest van het afval. Bovendien zijn de bekertjes hittegevoelig, waardoor men er vaak voor kiest om meerdere cups tegelijkertijd te gebruiken.

Kartonnen bekers (PLA-coating)

De kartonnen bekers met PLA-coating zijn niet zo hittegevoelig als de plastic bekertjes. Hierdoor volstaat één cup. Wel zo handig! Bovendien zijn de bekertjes geheel biologisch afbreekbaar, op papier dan. Het afbreekproces duurt namelijk dusdanig lang, dat de bekers niet altijd als groenafval worden gezien. Hierdoor worden ze vaak alsnog doorgestuurd naar de verbrandingsinstallatie.

Kartonnen bekers (PE-coating)

De kartonnen bekers met PE-coating hebben dezelfde eigenschappen als de PLA-variant. Ze zijn alleen dunner en kosten minder energie om te produceren. Echter zijn ze hierdoor ook hittegevoeliger, waardoor men er weer meerdere gebruikt in plaats van één bekertje.

Al met al maakt het niet zo uit welke cup je gebruikt. De manier waarop je met de bekers omgaat heeft veel meer invloed. Wees daarom zuinig en bestel gewoon jouw favoriete koffiebekertje om uit te drinken.

Reageren is niet mogelijk.