Eat Palazzo en zo bakt u de perfecte biefstuk! Eat Palazzo en zo bakt u de perfecte biefstuk!

Eat Palazzo en zo bakt u de perfecte biefstuk!

Iedereen wilt zijn biefstuk op zijn eigen manier gebakken hebben. Het is dan natuurlijk wel zo handig dat u weet hoe een rare, medium of well-done biefstuk gebakken moet worden. Na het lezen van dit artikel zal u weten hoe je uw biefstuk naar wens bakt! Geen zin om zelf een biefstuk te bakken? Dat is helemaal niet erg want bij Eat palazzo kunt u genieten van heerlijke malse biefstukken! Op https://eatpalazzo.nl/ kunt u de rest van het menu op uw gemak bekijken.

Kies de biefstuk naar wens

Er zijn diverse soorten biefstukken verkrijgbaar die elk de eigen karakteristieken hebben. De keuze kan namelijk vallen op de kogelbiefstuk, de entrecote of de ossenhaas. De kogelbiefstuk is gesneden uit een de kogel. Dit is het stuk dat vastzit aan de bovenbil van de koe. Dit is een mager en mals stuk vlees. De entrecote is een stuk vlees waar wel een randje vet aan zit. Dit geeft extra smaak aan het stuk vlees. De ossenhaas is het meest malse stuk vlees van deze drie soorten. 

Ontdooi de biefstuk op tijd

Voordat u een biefstuk gaat bakken is het verstandig om het vlees op temperatuur te laten komen. Als de biefstuk nog koud is als u deze in de pan stopt wordt het vlees door het schrikken erg taai. Het aanbakken van de biefstuk is hierbij belangrijk, omdat de biefstuk dan gelijk mooi dichtschroeit . Dit voorkomt het droog worden van de biefstuk

Invetten

Het invetten van de pan doet u bij het bakken van een biefstuk bij voorkeur door middel van roomboter of kokosolie. Deze zijn namelijk geschikt voor het bakken op hoge temperaturen en zijn daarnaast ook nog eens gezond. Door de olie door middel van een kwast in de grillpan te smeren voorkomt u dat de boter in de richels van de grillpan blijft hangen.

Reageren is niet mogelijk.