Verstandskies laten trekken bij Dental Center Fitgebit? Verstandskies laten trekken bij Dental Center Fitgebit?

Verstandskies laten trekken bij Dental Center Fitgebit?

Een verstandskies laten trekken is vaak onvermijdelijk. Andere tanden in het gebit worden namelijk weggedrukt en beschadigd door de verstandskies. Omdat de verstandskies geen belangrijke functie heeft wordt deze daarom ook vaak uit het gebit getrokken. Bent u nog een zoek naar een praktijk die dit voor u kan doen? Dental Center Fitgebit helpt u hier graag bij! U komt eenvoudig in contact met een specialist op https://dentalcenterfitgebit.nl/. Het voordeel van deze praktijk is dat u niet op een lange wachtlijst komt te staan maar vaak direct geholpen wordt. Omdat het trekken van een verstandkies soms best intensief kan zijn bieden wij u in dit artikel een aantal tips aan.

Pijnstillers

Meestal verloopt het proces van het verwijderen van een verstandskies redelijk soepel. U krijgt namelijk een verdoving toegediend die de pijn stevig vermindert. Als de verdoving is uitgewerkt kunt u echter stevige pijn aan het behandelde gebied krijgen. Het is daarom aangeraden om alvast een pijnstiller te nemen alvorens u naar de tandarts gaat. Een paracetamol is in veel gevallen voldoende. Na de behandeling krijgt u vaak een recept mee. Dit recept bestaat meestal uit pijnstillers en mondspoeling. Al voelt u direct na de behandeling nog geen pijn, is het toch verstandig om de pijnstillers alvast op te laten halen. Nadat de verdoving is uitgewerkt komt de echte pijn pas!

Verkoeling & eten

Om zwellingen te voorkomen is het aangeraden om verkoeling aan te brengen op het behandelde gebied. Ga lekker op de bank hangen en leg een koelpack op de wang. Vaak is het eten van voedsel de eerste paar dagen vaak redelijk pijnlijk. Vaak kan u de mond niet helemaal goed open doen en raakt de wond weer open als u vast voedsel eet. Daarom is het aangeraden om te kiezen voor vloeibaar voedsel. Denk hierbij aal yoghurt en soep. Ook het eten van heet en zout voedsel is niet aangeraden. Dit kan de wond namelijk gaan irriteren.

Reageren is niet mogelijk.