Tandartspraktijk Capelle aan den IJssel en vaak voorkomende tandartsbehandelingen Tandartspraktijk Capelle aan den IJssel en vaak voorkomende tandartsbehandelingen

Bij een tandartspraktijk in Capelle aan den IJssel kan je terecht voor vele verschillende behandelingen. Dit kan een preventieve behandeling zijn zoals een gebitsreiniging of periode controle, tot meer ingrijpende behandelingen zoals het trekken van een tand of kies. Hieronder lees je meer over de meest voorkomende behandelingen bij deze tandartspraktijk in Capelle aan den IJssel.

Periodieke controle

Natuurlijk is de meest voorkomende behandeling de periodieke controle. Tijdens deze periodieke controle controleert de tandarts jouw gebit op verschillende punten zoals gaatjes of tandvleesontstekingen. Kan de tandarts met het blote oog niet genoeg zien? Dan kan het ook voorkomen dat er een röntgenfoto wordt gemaakt. Hier kan de tandarts beter controleren of er gaatjes ontstaan. Na een controle doet de tandarts doorgaans ook nog een gebitsreiniging en kinderen krijgen vaak een fluorbehandeling. Wanneer de tandarts gaatjes of andere problemen tegenkomt zal er een nieuwe afspraak gemaakt worden om deze te verhelpen. 

De brug

Een brug kan een ontbrekende tand of kies vervangen. Een brug bestaat uit twee kronen en een kunsttand. De kronen worden bevestigd op de tanden of kiezen aan beide kanten van de open plek in de mond. Vervolgens zal de kunsttand de lege ruimte opvullen. Dit voorkomt dat de tanden rondom de plek scheef gaan staan. 

Implantaat

Een implantaat is een kunstwortel die wordt vastgezet in de kaak van de patiënt. Deze kunstwortel lijkt erg op een schroef en is meestal gemaakt van titanium. Een implantaat wordt gebruikt als een bevestigingspunt voor een kroon, brug of (gedeeltelijk) kunstgebit.

Facing

Als laatste is er nog de facing. Bij facings worden de kleur of de vorm van een tand veranderd. Een tandarts kan dankzij facings eenvoudig een spleetje tussen tanden opvullen of afgebroken stukjes repareren. Verkleurde tanden kunnen weer mooi wit worden gemaakt en scheve tanden verborgen worden. Het voordeel van een facing is dat het er gewoon natuurlijk uitziet, net als de rest van het gebit.

Reageren is niet mogelijk.