Leerproblemen bij kinderen verhelpen met de Onderwijsprakijk van de Wijk Leerproblemen bij kinderen verhelpen met de Onderwijsprakijk van de Wijk

Leerproblemen bij kinderen verhelpen met De Onderwijspraktijk Van De Wijk

Leerproblemen bij kinderen komen niet vaker voor dan vroeger, er zijn alleen meer benamingen en betere analyses bijgekomen. Daarom zijn er ineens meer soorten problemen die elk een persoonlijke oplossing verdienen. Een ervaringsdeskundige van De Onderwijspraktijk Van De Wijk staat open om samen met u te kijken hoe de mogelijke leerproblemen bij uw kind het beste kunnen worden opgelost; simpelweg door advies, of door specifieke hulp.

Verschillende oorzaken

De soorten leerproblemen die voorkomen bij kinderen gaan verder dan alleen dyslexie. Daarnaast hoeft het niet per se zo te zijn dat er een leerstoornis te bekennen is, het kan gewoon zijn dat een kind een steuntje in de rug nodig heeft omdat het wat moeite heeft met een vak.

  • Dyslexie is alom bekend, maar houdt in dat een kind moeite heeft met lezen, spellen en schrijven.
  • Dysgrafie betekent moeite heeft met het aanleren van de basisvaardigheden van schrijven.
  • Dyscalculie kennen de meeste ouders ook wel en houdt in dat vooral rekenen en wiskunde lastig zijn voor het kind.
  • Dysorthografie is een spellingsstoornis waardoor juist schrijven lastig wordt.
  • Non-verbale leerstoornis heeft meer te maken met hoe een kind prikkels ontvangt. Vooral non-verbale informatie wordt niet begrepen.

Nu heeft u de soorten problemen op een rijtje en kan er gekeken worden welke vorm van leerproblemen eventueel toepasbaar zijn op uw kind.

Persoonlijke oplossingen

Er komen vaker leerproblemen voor dan ouders willen weten en ze geven dus geen persoonlijke oplossing die een ervaringsdeskundige zo zou kunnen bieden. Dit leidt ertoe dat veel kinderen moeite houden op school omdat ze geen persoonlijke oplossing hebben gekregen. Men denkt vaak dat het een fase is, of het kind helemaal geen stoornis heeft, of dat het wel rechttrekt naarmate het kind langer op school zit. In de vroege levensjaren wordt echter het meest geleerd en een persoonlijke oplossing voor welk van de soorten problemen dan ook, is essentieel als niet wilt dat uw kind stilstaat in de ontwikkeling door deze leerproblemen.

Reageren is niet mogelijk.