InMotion Health draagt bij aan een gezonder leven InMotion Health draagt bij aan een gezonder leven

InMotion Health draagt bij aan een gezonder leven

Steeds meer mensen zijn bezig met het aannemen van een gezondere levensstijl. Toch slaagt niet iedereen hierin. Dit kunnen zij ook zien in de toename van obesitas in de westerse culturen. Kunt u wel een handje gebruiken met het aannemen van een gezondere levensstijl? Kijk dan eens op https://inmotionhealth.nl/. Bij InMotion Health komt u eenvoudig in contact met een van de specialisten die u kunnen helpen op het gebied van sport en voeding. In dit artikel bespreken we alvast een aantal tips die u kunnen helpen met het leiden van een gezonder leven.

Weet wat u eet dus, meet wat u eet

Er is maar een manier om precies te zien wat u eet en drinkt. Weeg uw voeding en tel welke en hoeveel macronutriënten u binnenkrijgt. Tegenwoordig kunt u dit gemakkelijk doen met een van de apps die u kunt installeren op de smartphone. Vervolgens ziet u de calorieën en macronutriënten die u door middel van het voedsel dat u invoert in de app overzichtelijk weergegeven. Zo weet u altijd dat u niet teveel calorieën binnenkrijgt en ziet u tevens of u bijvoorbeeld al genoeg eiwitten heeft gegeten gedurende de dag. Het grote voordeel hiervan is dat u bewust bezig bent met wat u eet en wat die bijdraagt aan uw lichaam. Tevens weet u direct welke aanpassingen uw dieet nodig heeft.

Verzadigde vetten zijn best oké

In de jaren 70 en 80 werd er een grote oorlog tegen verzadigd vet opgezet. Het  is waar dat dit type vet het cholesterolgehalte in het bloed laat stijgen. Het niveau van HDL, een goed soort cholesterol wordt echter ook verhoogd. Tevens worden zogeheten LDL-cholesteroldeeltjes vergroot. Dit zal dan weer zorgen voor een verminderd risico op hartziekten. Er zijn veel nieuwe onderzoeken waarin is gebleken dat er  geen verband is tussen een verhoogde consumptie van verzadigde vetten en hart- en vaatziekten.

Reageren is niet mogelijk.