Behandeling op maat bij Osteopathie Peeters Behandeling op maat bij Osteopathie Peeters

Behandeling op maat bij Osteopathie Peeters

Wanneer je kiest voor Osteopathie Peeters weet je zeker dat je de juiste behandeling gaat krijgen. Het is namelijk zo dat wanneer je lichamelijke klachten hebt deze nooit precies hetzelfde zijn als die van een ander. Dat is de reden dat een osteopaat een behandeling op maat moet garanderen, omdat ieder persoon anders is. Dit artikel is geschreven om de werkwijze van een osteopaat in kaart te brengen. Wanneer je nieuwsgierig bent naar de werkwijze van https://www.osteopathiepeeters.nl/ lees dan gerust verder. 

Intakegesprek

Voordat de osteopaat gaat beginnen met de behandeling wordt er een intakegesprek gehouden. In dit gesprek stelt de osteopaat enkele vragen om zo duidelijke inzichten te krijgen in de desbetreffende persoon en het probleem wat zich voordoet. Tijdens dit gesprek krijgt de deskundige inzichten in de huidige algemene gezondheid. De osteopaat wil namelijk weten hoe de gezondheid is van de hart- en bloedvaten en de luchtwegen. Daarnaast moet er in kaart gebracht worden of er nog eventuele behandelingen uit het verleden van toepassing zijn en wat het medicijngebruik is. Door dit gesprek kan de osteopaat nagaan of de desbetreffende persoon op het juiste adres is. 

Osteopathisch onderzoek

Wanneer het nog niet helemaal duidelijk is gaat de osteopaat een osteopathisch onderzoek afnemen. Bij dit onderzoek gaat de osteopaat het lichaam onderzoeken op bewegelijkheid. De osteopaat gaat dan kijken naar vastzittende gewrichten en spieren en of het middenrif gespannen is. 

Diagnose

Wanneer de osteopaat door het gesprek en het vervolgonderzoek in kaart heeft gebracht wat het probleem is en wat er moet gebeuren kan de diagnose opgesteld worden. Deze diagnose is helemaal op maat gemaakt zodat je het beste geholpen kan worden. In de diagnose wordt het gehele behandelplan duidelijk. Wanneer de patiënt hier goedkeuring op heeft gegeven kan de behandeling beginnen. Wacht niet langer en schakel een osteopaat in om de lichamelijk klachten te verhelpen.

Reageren is niet mogelijk.