Cadeau bij energiecontract van energie acties Cadeau bij energiecontract van energie acties

Cadeau bij energiecontract van energie acties

Cadeaus bij energiecontracten zijn veel gebruikte energie acties om consumenten te verleiden tot het overstappen naar een bepaalde energieleverancier. Deze energie acties kunnen verschillende vormen hebben, van een cadeaubon van €100,- tot een PlayStation. Dit klinkt allemaal heel verleidelijk natuurlijk maar het is belangrijk om het contract goed door te nemen wat je er bij krijgt. Het is gebleken dat er vaak dure contracten achter deze cadeaus zitten.

Onderzoek naar energie acties

In augustus 2018 heeft de Vastelastenbond onderzoek gedaan naar de energie acties van verschillende energieleveranciers nadat de bond dit ook in 2015 had gedaan. Uit het nieuwe onderzoek is wederom gebleken dat consumenten vaak bedrogen uitkomen. Een mooi cadeau gaat meestal gepaard met een duur energiecontract waar je aan vast zit. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten. Het ging in sommige gevallen zelfs om een verschil van honderden euro’s waardoor je ondanks het cadeau duurder uit bent. De kosten van het cadeau worden verwerkt in de tarieven van het energiecontract. Dit zorgt ervoor dat je eigenlijk gewoon je eigen cadeau betaald. Het is dus eigenlijk helemaal geen cadeau!

Het aanbod

De verschillende energie acties kom je overal tegen, op vergelijk websites, website van de leveranciers zelf, reclames op straat of op tv, overal. Meestal zie je dan maar een paar contracten te zien van een bepaalde leverancier. Dit geeft aan dat het aanbod dan beperkt is. Een duurder cadeau betekent vaak ook een meerjarig contract met hoge energieprijzen waar je dan aan vast zit. Achteraf op de jaarrekening zie je vaak pas wat je nou echt betaald en hebt aangevraagd.

Vergelijken is belangrijk

Het is belangrijk om altijd verschillende contracten te vergelijken die je bij energie acties krijgt. Bepaal de jaarkosten van het contract aan de hand van je eigen energieverbruik. Hierdoor kom je erachter wat zo’n contract daadwerkelijk gaat kosten. Vergelijk daarnaast het contract met andere aanbiedingen in de energiemarkt. Het gebruik maken van een energie-vergelijker of overzicht pagina met verschillende energie acties is aangeraden. Ga altijd voor het voordeligste contract, dan kan je vaak zelf het cadeau kopen met het bespaarde geld.

Reageren is niet mogelijk.