Zo zorg je beter voor je kat Zo zorg je beter voor je kat

Zo zorg je beter voor je kat

Of je nu een kitten, poes of kat adopteert of koopt, het allereerste wat je moet doen is goed weten wat je toekomstige huisdier allemaal nodig gaat hebben. Een huisdier nemen is namelijk een grote verantwoordelijkheid en velen onderschatten wat je allemaal voor je huisdier moet doen. Als je een huisdier neemt wil je dat je huisdier zo gelukkig mogelijk is in de tijd dat je samen bent, daarom is het verzorgen van je huisdier zo belangrijk. Vergeet niet dat het verzorgen van een dier lastig kan zijn, maar je enorm veel voldoening en geluk kan geven! Met dit artikel willen we je helpen je zo goed mogelijk voor te bereiden op het verzorgen van je nieuwe huisdier. Je staat er niet alleen voor!

Kattenvoer: wat eet je kat?

Als je in de dierenwinkel staat dan kan het aantal merken kattenvoer enorm overweldigend zijn. Onder de verschillende merken kattenvoer zijn namelijk ook bepaalde functies die het kattenvoer heeft. Denk daarbij bijvoorbeeld aan leeftijd; een kitten eet ander soort voer dan een volwassen kat. Naast leeftijd is er ook kattenvoer dat voor medische doeleinden functioneert. Er zijn bijvoorbeeld katten die veel nierstenen ontwikkelen en die met speciaal kattenvoer minder tot geen nierstenen produceren. Ook is er voer voor gesteriliseerde poezen, dit komt omdat poezen en katten die geholpen zijn vaker vet vasthouden dan katachtigen die niet geholpen zijn.

Wat moet je je huisdier geven? Allereerst is het advies van je dierenarts enorm belangrijk. Dit advies krijg je vaak als je kat voor medische redenen ander soort voer nodig heeft. Wanneer je kat geen speciaal voor nodig heeft kan je ervoor kiezen om naar de leeftijd van je kat. Ga je voor kittenvoer of volwassen voer? Wanneer je al beter gefocust bent op het soort voer dat je nodig hebt kan je kijken naar je budget. Welk kattenvoer valt in je budget? Als laatste is het belangrijk om kattenvoer aan te schaffen dat voornamelijk van vleesproducten is. Hiervoor moet je naar de ingredi├źnten kijken op de verpakkingen. Katten zijn namelijk carnivoren en zullen snel te zwaar en geconstipeerd worden wanneer ze voer krijgen dat voornamelijk granen bevat.

Kattenbak: Waar doet je kat zijn behoeften?

Naast het kattenvoer is een kattenbak ook belangrijk. Hierop doet je kat namelijk zijn behoeften. Ook voor de kattenbak geldt dat er eerst wordt gekeken naar de leeftijd van je kat. Voor een kitten kan het namelijk voorkomen dat een kattenbak met een hoge instap of met een klepje te moeilijk is om te gebruiken. Sommige volwassen katten houden helemaal niet van het klepje op de kattenbak. Daarnaast gaat er in de kattenbak kattengrit. Elke kat vindt een ander soort kattengrit fijn, maar gebruik eerst het kattengrit dat je eigen kat gewend is voor je verandert. Het luchtje van de kattenbak kan namelijk erg storend zijn. Maar met de juiste kattengrit is dit zeker te verhelpen! Als je kat ook vaker buiten is dan binnen zal je de kattenbak minder vaak hoeven uit te scheppen.

Krabpaal: Wat doe je met de nagels van je kat?

De krabpaal is voor de kat de plek waar hij zelf zijn nagels vijlt. Dit doen katten op basis van hun instinct. Wanneer je geen krabpaal hebt zal je kat op andere manieren zijn nagels vijlen. Denk bijvoorbeeld aan de muren, de tapijten en zelfs de bank. Er zijn verticale en horizontale krabpalen, elke krabpaal is fijn voor je kat en meerdere opties zal je kat gelukkig maken.

Reageren is niet mogelijk.