Graanvrij hondenvoer – Is het geschikt voor uw hond? Graanvrij hondenvoer – Is het geschikt voor uw hond?
Hond krijgt te eten

Graanvrij hondenvoer – Is het geschikt voor uw hond?

We houden van onze honden en ervoor zorgen dat ze zo gelukkig en gezond mogelijk zijn, is onze topprioriteit. Soms kan dit betekenen dat we het dieet van onze hondenvrienden moeten aanpassen om hun spijsvertering en algehele gezondheid te verbeteren.

Met een grote verscheidenheid aan beschikbare diëten voor hondenvoer, kan de keuze soms overweldigend zijn. Verschillende soorten hondenvoer zijn onder meer graanvrij hondenvoer, glutenvrij hondenvoer, gefabriceerd nat- en droogvoer en zelfbereide diëten zoals rauwe voeding.

Het type dieet dat je kiest om je hond te voeren, hangt af van wat voor hem het beste werkt. Honden kunnen bijvoorbeeld last hebben van voedselintoleranties. Als je vermoedt dat jouw hond een voedselintolerantie heeft, kun je een van onze graanvrije hondenbrokken proberen.

Wat betekent graanvrij?

Graanvrij hondenvoer wordt gemaakt volgens een recept zonder granen. Dat betekent geen tarwe, rogge, gerst, haver, maïs, sorghum, gierst, triticale of rijst. Dit betekent echter niet dat het eten minder lekker is! We vervangen de granen door een mix van smakelijke groenten, waaronder aardappelen en erwten, om ervoor te zorgen dat de textuur en smaak van het voer van jouw hond nog steeds net zo aantrekkelijk zijn.

Een veel voorkomende misvatting over graanvrij hondenvoer is dat het ook koolhydraatarm of zelfs koolhydraatvrij is. Omdat graanvrij hondenvoer echter vaak koolhydraten zoals zoete aardappel gebruikt om granen te vervangen, maakt dit het geen koolhydraatvrij hondenvoer. Hoewel ingrediënten zoals vlees de belangrijkste factor zijn in het dieet van een gezonde hond, kunnen koolhydraten een nuttige energiebron zijn voor uw hond.

Het verschil tussen graanvrij en glutenvrij

Een andere veel voorkomende misvatting over graanvrij hondenvoer is dat het ook glutenvrij is. Dit is echter niet het geval. Gluten kunnen worden gevonden in bepaalde soorten granen, waaronder tarwe, rogge, gerst en haver, maar er zijn ook andere granen die glutenvrij zijn, waaronder rijst en maïs. Als je twijfelt over de ingrediënten van de voeding van je hond, lees dan altijd goed het etiket of vraag een dierenarts om advies.

Waarom graanvrij gaan?

We weten dat, wanneer correct gekookt graan als voedsel ingrediënt wordt gegeven, intolerantie bij honden relatief zeldzaam is – maar als het toch voorkomt, kan het verontrustend zijn voor de hond en de eigenaar. Dus een toenemend aantal hondenbezitters nemen geen enkel risico en gaan direct over op graanvrij.

Veel van onze klanten melden dat de graanvrije voedingsmiddelen nog smakelijker zijn dan onze voedingsmiddelen op basis van rijst, en dus vooral goed zijn voor kieskeurige eters. Er zijn veel voordelen van graanvrij gaan voor uw hond, wat betekent dat ze vol energie zullen zijn en van teen tot staart stralend van gezondheid zullen zijn.

Zijn er mogelijke nadelen?

Nee. Dit zijn nog steeds van nature hypoallergene voedingsmiddelen met een enkel dierlijk eiwit in elk voedingsmiddel en zonder toegevoegde synthetische kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen. Zoals met al onze voedingsmiddelen, besteden we veel zorg aan het inkopen van de ingrediënten en het koken van het voedsel om ervoor te zorgen dat we complete en uitgebalanceerde voeding bieden om je hond in topconditie te houden.

Mogen puppy’s graanvrij hondenvoer eten?

Omdat puppy’s nog veel te doen hebben, is het van vitaal belang om ze de juiste voeding te geven voor hun ontwikkeling. Het belangrijkste is dat jouw puppy alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft om uit te groeien tot een gezonde hond.

Puppy’s kunnen graanvrij hondenvoer eten, zolang het maar de juiste balans aan voedingsstoffen bevat. Verder kunnen puppy’s die tekenen van intolerantie vertonen bij het eten van traditioneel hondenvoer, baat hebben bij een overgang naar een graanvrij dieet.

Is graanvrij voedsel goed voor hondenallergiën?

Als je hond voedselallergieën of -intoleranties heeft, kan een hypoallergene voeding een goede oplossing zijn. Voor honden met bepaalde gevoeligheden en die het misschien moeilijker hebben om granen te verteren, kan graanvrij hondenvoer jouw hond het dieet geven dat hij nodig heeft om zo gezond mogelijk te blijven. Meer honden informatie over voer en hondengedrag vind je op deze website!

Reageren is niet mogelijk.