Tips om snel jouw rijbewijs te halen Tips om snel jouw rijbewijs te halen

Tips om snel jouw rijbewijs te halen

Het halen van jouw rijbewijs is een belangrijk punt in je leven. Het is een investering die je doet voor de rest van jouw leven. Toch is het ook een flinke investering. Door diverse lessen, een theorieexamen én een eindexamen kunnen de kosten al gauw in de duizenden euro’s lopen. Laat staan als je zakt voor jouw theorie- of praktijkexamen en deze nog een keer moet doen, waarbij je ook nog eens extra lessen nodig hebt. Maar geen zorgen. Rijschool Gul uit Delft heeft diverse tips voor je op een rij gezet, waarmee in de loop der jaren honderden leerlingen hun rijbewijs hebben gehaald.

1. neem meerdere lessen per week

Allereerst wordt het aangeraden om meerdere rijlessen per week te nemen. Wanneer je teveel tijd tussen jouw lessen laat zitten, vergeet jouw brein een groot gedeelte van de opgedane kennis, waardoor je steeds een beetje opnieuw begint. Neem daarom meerdere lessen per week, zodat je sneller vooruit gaat en netto gezien minder rijlessen nodig hebt.

2. luister naar jouw instructeur

Het klinkt als een open deur, maar wanneer je de juiste rijschool uit Delft hebt, heb je een hoop aan jouw intstructeur. Veel mensen laten zich afleiden door familie en vrienden met ‘praktische’ tips, maar deze zorgen vaak alleen maar voor verwarring. Je doet er dan ook goed aan om de invloed van buitenaf te beperken en vooral te luisteren naar iemand die jou meerdere keren per week ziet rijden.

3. doe een tussentijdse toets

Als je eerst een stuk of 30 lessen hebt gehad en dan ineens met iemand anders in de auto moet rijden, kan dit enige spanning met zich meebrengen. Een rijexamen is bovendien niet echt goedkoop, waardoor de druk nog verder toeneemt. Wil je dit soort stress en spanning voorkomen en echt weten waar je aan toe bent, doe dan een tussentijdse toets. Dit kun je bij het CBR afleggen als je al driekwart van jouw rijlessen hebt gehad.

4. kies de juiste rijschool

Tot slot is het belangrijk om de juiste rijschool te kiezen. Door een juiste begeleiding minimaliseer je het aantal rijlessen dat je nodig hebt. De rijschool die je hiervoor kunt kiezen, is Rijschool Gul, actief in Delft en de rest van Zuid-Holland. Bekijk direct de mogelijkheden!

Reageren is niet mogelijk.